Vi bjuder in till häftig dans


Föreningarnas inriktning varierar. Tveka inte att besöka oss! Folkdansringen har ett rikt utbud på aktiviteter under alla veckans dagar.

 Förening

Dag

Tid

Verksamhet 

Adress

 

 
 

Folkdanslaget Kongahälla

  Måndag  19.00-21.30  Vuxna
 Kvarnkullen
 Kvarngatan 8. Kungälv

 Folkdanslaget Näverluren

 Torsdag

 

 

 
 18.00-18.45

 18.00-19.15
 18.00-19.15
 19.30-21.00

 

 

 

 
 Knattar

 Barn
 Ungdomar
 Vuxna

 

 

 Allégården
 Södra Allégatan 4 

 

 

 Folkdanslaget Västanvind

 Tisdag  19.15-21.30  Vuxna  Gräfsnäsgården
 Landskapsstugevägen 2
 

 Folkdanssällskapet National

 

 

 

Fredag
Söndag: Jämna veckor
Söndag: Jämna veckor 

 

 

 

 18.00-19.30
 18.00-20.00
 18.15-19.45
 20.00-22.30

 16.00-17.15
 18.30-20.00

 

 

 

 Barn
 Ungdomar
 Spelgrupp
 Vuxna

 Knattar
 Herrskapsdansare

 Gräfsnäsgården
 Landskapsstugevägen 2

 

 

Folkdanssällskapet Victoria

 Onsdag  19.00-21.30   Vuxna  Gräfsnäsgården
 Landskapsstugevägen 2

 

 

 

 

 

 Göteborgs  National Dans Sällskap 

 Torsdag  19.00-21.30  Vuxna  Gräfsnäsgården
 Landskapsstugevägen 2
 

 Heimdal Bygdegille

 Fredag  19.30-22.30  Alla åldrar  Nordengården
 Stockholmsgatan 16


 

Letsegårdens Hembygdsgille

 

 Fredag  19.30-22.00  Vuxna

 

 Kyrkbyskolan
 Prästvägen 11
 

 

 Polskedanslaget

 Onsdag  19.00-21.15  Vuxna och 
 Ungdomar
 Gräfsnäsgårdens Annex
 Landskapsstugevägen 2
 

 

 Skallsjö Folkdanslag

 

 Onsdag  19.30-22.00  Vuxna  Floda Lada  

  

Skjortor o Särkar Polskesnurren

 

 Onsdag jämna veckor  19.00-21.30  Vuxna  Gräfsnäsgården
 Landskapsstugevägen 2

 

         

 

Gräfsnäsgårdens Annex - i dagligt tal Annexet, är ett modernt och flexibelt hus som är byggt och anpassat för Folkdansringens behov. I entréplan finns en danssal, ett kapprum, ett mötesrum och ett litet kök samt två toaletter varav den ena är handikappanpassad. Lokalerna lämpar sig för kursverksamhet, möten och fester. I källaren finns en slöjdsal och en vävstuga samt ett litet mötesrum med pentry.

DSC 0017 2Boka Annexet

I Annexet pågår det verksamhet under veckans alla vardagskvällar. På helgerna dukas det ofta upp till bröllop, kalas eller dop.
Vill du hyra Annexet dagtid eller för tillställningar på helger kontakta Solveig Starfors via e-post
till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0709 372908.

Hyra lokal

Den som hyr Annexet på lördag kväll har normalt tillgång till lokalen från
fredag kväll till söndag morgon. Söndagshyrare kan normalt få tillgång till lokalen från kl 10:00. Dagtid går det att hyra Annexet alla vardagar fram till klockan 17.00.

Hyresgästerna tar med sig den mat och dryck man önskar.

 

Konferenser & kurser

Dagtid går det att hyra Annexet alla vardagar fram till klockan 17.00. Whiteboard, blädderblock och OH-projektor finns i lokalen. Övrig utrustning framgår av nedanstående presentation.

Stora salen

Den stora salen i Annexet rymmer 50 personer och salen kan lätt dukas till fest för sittande gäster. Lokalen är ca 7 x 8 meter. I köket på entréplan finns en spis, micro, kyl & frys, kaffebryggare, vattenkokare och termosar. Servisen består av matservis med vin- och vattenglas samt kaffeservis för 50 personer. I köket finns dessutom en snabb diskmaskin. Det finns 11 bord (1,8 x 0,7 m) med stolar. Det finns en mindre musikanläggning och ett piano samt en väggfast whiteboard.

Lokalen har handikapptoalett och ramp för att ta sig in i lokalen. Efter tillställningens slut återställer och städar hyresgästen lokalen inom ovan angiven tidsrymd. Annexet är utrustat med automatiskt brandlarm kopplat direkt till Brandförsvaret, varför rök av olika slag inte får förekomma i lokalerna.

Motorfordonstrafik i Slottsskogen är i princip förbjuden. För varu- och godstransporter till och från Annexet finns dock generellt tillstånd. In- och utfart måste då ske via Vegagatan. Någon parkering får inte ske på gårdsplanen framför byggnaderna. Ett par parkeringsplatser finns på baksidan av Gräfsnäsgården till vilka parkeringstillstånd erhålles.

Annexet

Mötesrummet

Mötesrummet som ligger på entréplan är i anslutning till köket och kan både användas som konferensrum eller fikaplats likväl som extra köksyta vid fest. Rummet är utrustat med en väggfast whiteboard. 

Slöjdsalen & vävstugan med dess fikautrymme

I Annexets källarplan finns en välutrustad slöjdsal för trä-, silver- och läderslöjd. Vävsalen har åtta vävstolar och all utrustning för att kunna väva allt från band till mattor. Läs mer om slöjd genom att klicka här! En naturlig mötesplats för slöjdarna är det lilla fikautrymmet i källarplanet vilket är utrustat med ett pentry, kaffe- och tekokare samt Annexets frys. Fikarummet kan användas som grupprum vid konferens/kurs.

Hur hittar jag till Gräfsnäsgården och Annexet i Slottsskogen?

Med kollektivtrafik tar man sig lättast till Gräfsnäsgården genom att åka spårvagn/buss till Linnéplatsen. Därifrån är det bara några minuters gångväg in i Slottsskogen. Med bil parkerar man smidigast vid Änggården, nära Botaniska Trädgården, alternativt på Vegagatan, närmast Slottsskogen.

Dansens Dag, 29 april, firas över hela världen