Hjärtligt välkomna till årsmötet 25 februari! Glöm inte anmäla dig här!

LAGA, FÖRSTÄRKA, FÖRÄNDRA dina dräktplagg + Konsten att sy i en METALLKNAPP 
Söndag, 03 Mars 2024, 10:00 - 15:00

Läs mer: Temadag - Dräkt

16 mars kl 10.00 - 13.00 välkomnar vi alla barn (6 - 13 år) i Folkdansringen Göteborg till en gemensam aktivitetsdag. Vi kommer att dansa, leka och pyssla tillsammans. Vi avslutar dagen med lunch.

Hoppas vi ses!

Barnaktivitet_2024.jpg

Läs mer: Barnaktivitet

Norska flaggor.png

16 mars kl 10.00 - 13.00 välkomnar vi alla ungdomar (13 år och uppåt) i Folkdansringen Göteborg på en dag med tema Norge. Vi förbereder oss inför Nordlek i Arendal. Dans, sång, mat, quiz, ja allt kommer att göras på norskt vis!

Kostnad: 50 kr

Hoppas vi ses!

Barn- och ungdomssektionen (BUS)

Pssst! Du är såväl välkommen även om du inte skall med till Nordlek!

Läs mer: Ungdomsaktivitet

Det är fullt med aktiviteter i alla föreningar och det är roligt. Gemensamt håller vi på att planera aktiviteter för Vecka 3, 2024. Denna vecka är återkommande varje år och till för att alla medlemmar skall kunna vandra omkring i Gräfsnäsgården och dess Annex och prova på lite av varje. Förhoppningsvis blir det både lite av dräkt, slöjd, sång, lek, dans och musik för alla åldrar. Programmet kommer att presenteras här.

På ombudsmötet 21 november kommer Verksamhetsplan och Budget för 2024 att tas och efter det kommer mer information om kurser och aktiviteter.

NORDLEK 2024 kommer att vara i Arendal, Norge. Läs mer här

31/10 och 1/11 kl 11-13 på köpcentrat Solkatten vid Bagges torg i Lerum

Försmak av BARNLEK 2023, en nordisk folkdans och folkmusik stämma, främst för barn 8-16 år, som ordnas i Lerum 12-15/7.

Man får se och prova nordiska danser och slöjd och pyssel i trä ull och annat.

/Folkdansringen Göteborg i samarbete med Lerums kommun och Kulturens

2/11 kl 10-14 vid Plikta i Slottsskogen

Prova hantverk med ull från Slottsskogens får från grunden. Vi börjar med att karda den.

/Folkdansringen Göteborg i samarbete med Park och Naturförvaltningen, Göteborg och Kulturens

Dessa finns nu inlagda i kalendern samt finns under Kurs/Aktivitet. För att se katalogen Klicka här . Gå gärna in och anmäl er! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Årets Slottsskogsstämma var planerad till 13/5. På grund av det osäkra läget, och de omfattande restriktioner som fortfarande råder i samhället, ser vi oss dock tvungna att ställa in även årets stämma. Vi har dock gott hopp om att stämman 2022 ska kunna genomföras. 

 
För er som önskar hålla er i form inför stämman 2022, eller som vill minnas er tillbaka till tidigare stämmor, publicerar vi här de allspelslåtar som varit tänkta för årets stämma, och som nu istället kommer att användas vid stämman 2022. 
 
/Kommittéen för Slottsskogsstämman 

Folkdansringen Göteborg

Saknar alla sina dansare i alla åldrar, musiker, kursdeltagare, mötesdeltagare och alla sina hyresgäster! Denna fina bild har vi fått från Thomas Johannesson. 

Folkdansringen Göteborg

Saknar alla sina dansare i alla åldrar, musiker, kursdeltagare, mötesdeltagare och alla sina hyresgäster! Denna fina bild har vi fått från Thomas Johannesson.