Äntligen finns det möjlighet att anmäla sig till att vara funktionär på BARNLEK 2023. Det behövs många händer som hjälper till. Läs mer på BARNLEK 2023 hemsida vad det innebär. Anmäl dig genom att klicka här.

Visst kommer du med på BARNLEK i sommar?

Nu har du möjlighet att tillsammans med andra barn och ungdomar samt vuxna träna på samdanserna och det svenska programmet som kommer att dansas under BARBLEK 2023 i Lerum i sommar, 12-15 juli. Du får dessutom träffa en massa andra som ska dit, och kan fråga oss som ordnar BARNLEK om allt!

Tid: Lördagen den 25 februari 2023 klockan 09.45 - 14.00

Plats: Gräfsnäsgården, Göteborg

Ta med: Dansskor

Kostnad: 100 kr för medlemmar i Svenska Folkdansringen
        200 kr för icke medlemmar i Svenska Folkdansringen

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig,"Dansträff inför BARNLEK 25 februari 2023" senast 11 februari 2023. Meddela eventuell specialkost då det kommer att bjudas på frukt och enklare måltid.

Frågor: Magnus Ewaldz, 073 070 72 84

BARNLEK är en folkdans- och spelmansstämma som riktar sig till barn och unga, i huvudsak i åldern 8-16 år, i något av de nordiska länderna.

Välkommen önskar styrgruppen för BARNLEK 2023 i samarbete med KULTURENS

Läs mer: Dansträff inför BARNLEK 2023

31/10 och 1/11 kl 11-13 på köpcentrat Solkatten vid Bagges torg i Lerum

Försmak av BARNLEK 2023, en nordisk folkdans och folkmusik stämma, främst för barn 8-16 år, som ordnas i Lerum 12-15/7.

Man får se och prova nordiska danser och slöjd och pyssel i trä ull och annat.

/Folkdansringen Göteborg i samarbete med Lerums kommun och Kulturens

2/11 kl 10-14 vid Plikta i Slottsskogen

Prova hantverk med ull från Slottsskogens får från grunden. Vi börjar med att karda den.

/Folkdansringen Göteborg i samarbete med Park och Naturförvaltningen, Göteborg och Kulturens

Dessa finns nu inlagda i kalendern samt finns under Kurs/Aktivitet. För att se katalogen Klicka här . Gå gärna in och anmäl er! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Årets Slottsskogsstämma var planerad till 13/5. På grund av det osäkra läget, och de omfattande restriktioner som fortfarande råder i samhället, ser vi oss dock tvungna att ställa in även årets stämma. Vi har dock gott hopp om att stämman 2022 ska kunna genomföras. 

 
För er som önskar hålla er i form inför stämman 2022, eller som vill minnas er tillbaka till tidigare stämmor, publicerar vi här de allspelslåtar som varit tänkta för årets stämma, och som nu istället kommer att användas vid stämman 2022. 
 
/Kommittéen för Slottsskogsstämman 

Folkdansringen Göteborg

Saknar alla sina dansare i alla åldrar, musiker, kursdeltagare, mötesdeltagare och alla sina hyresgäster! Denna fina bild har vi fått från Thomas Johannesson. 

Folkdansringen Göteborg

Saknar alla sina dansare i alla åldrar, musiker, kursdeltagare, mötesdeltagare och alla sina hyresgäster! Denna fina bild har vi fått från Thomas Johannesson. 

Vi är några som är intresserade av att ta upp lite sång- och danslekar och vill gärna locka med oss fler. Vår ambition är att ha en första träff för att se hur många som är intresserade för att sedan kunna planera fler tillfällen. Läs mer

Handarbetscafé tema Tvåändsstickning


Välkommen till oss på stickcafé! Höstens andra tillfällen kommer temat att vara tvåändsstickning. Här kan få hjälp att komma igång om du aldrig provat denna teknik förut eller om du prövat men glömt hur man gjorde och vill komma vidare. Du kan även bara komma och sticka/handarbeta och njuta av gemenskapen med andra med samma intresse. 

Läs mer: Handarbetskafé 24 oktober

Föreläsning under förmiddagen av Ulla Centergran, fil. doktor etnologi , om seder och bruk i det gamla bondesamhället vid livets högtider, speglat genom klädedräkten.

Lunch med traditionell mat.

Demonstration av hur man var klädd till bröllop, högtid och begravning.

Tid: 13 oktober - se vidare i kalendariet. Anmälan klicka här

Ledare: Ulla Centergran samt övriga medlemmar i dräktsektionen